WDSF Openek: érmek Zágrábban

A hétvégén beindult az őszi WDSF Open "nagyüzem", magyar  induló Horvátországban és Svájcban volt. A horvát fővárosban szombaton egy ezüstérmet szereztek a magyar táncosok az Openeken, vasárnap pedig egy aranyérem született.

Horvátországban, Zágrábban a Standard World Open 64 fős mezőnyében két magyar páros volt. Bencze István és Prozlik Anna bejutott az elődöntőbe és a 21. helyet szerezte meg. Szilágyi Viktor András és Lévai Vanessza Andrea a 38-39. helyen zárt.

A Latin World Openen az 56 fős mezőnyben Petrenkó Tamás és Zsila Andrea a 43-44. lett. A Rising Star Latin 19 fős mezőnyében a Petrenkó, Zsila páros bejutott a középdöntőbe és a 10. helyen zárt.

A Senior I. Latin Openen a 7 fős mezőnyben két magyar páros indult, Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia megnyerte a versenyt, Nagy Péter és Kaposvári Ágnes a 6. helyen végzett.

A Standard Rising Star Openen a 14 fős mezőnyben mindkét magyar kettős döntős volt: Bencze István és Prozlik Anna egy olasz páros mögött ezüstérmet szerzett, míg Szilágyi Viktor András és Lévai Vanessza Andrea a 7. helyen végzett.

A Senior IV. Standard Open 17 fős mezőnyében Králik János és Králik Jánosné a 17. lett.

A Gyerek és Junior korosztálynak DSE Grand-Prix versenyt rendeztek a horvát fővárosban, amelyen jól szerepeltek az ifjú magyar párosok, négy érmet szereztek.

A Junior II. Latin versenyben a 21 fős mezőnyben Kohon Patrik és Gál Dalma bejutott a döntőbe és ott ezüstérmet szerzett, a középdöntőben Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 8., Házas Ádám és Paluska Emese a 12., az elődöntőben Kovács Péter és Márton Lili a 16. helyen zárt.

A Junior II. Standard versenyben a 15 fős mezőnyben Kohon Patrik és Gál Dalma bronzérmes lett, Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 4. helyet szerezte meg.

A Junior I. Latin versenyben a 18 fős mezőnyben a döntőben Kovács Péter és Márton Lili a 4., Házas Ádám és Paluska Emese az 5., a középdöntőben Bódis Botond és Kis Flamina Hanna a 11. helyen végzett.

A Junior I. Standard versenyben a 12 fős mezőnyben Bódis Botond és Kis Flamina Hanna a 7. helyen zárt.

A Gyerek Standard versenyen a 7 fős mezőnyben Bódis Botond és Kis Flamina Hanna ezüstérmet szerzett, a Gyerek Latin versenyben a 9 fős mezőnyben pedig bronzérmesek lettek.

Svájcban, Frauenfeldben a WDSF Latin Openen a 24 fős mezőnyben Tóth Barnabás és Bohdana Turkevych a középdöntőről éppen lemaradva a 15. helyet szerezte meg az elődöntőben.

Svájcban Lajtai Beatrix pontozott.

(Forrás: WDSF)