WDSF Openek: győzelem Franciaországban

A hétvégén több WDSF Open versenyen indultak magyar párosok és egy aranyérem mellett több ezüstérmet és döntős helyezést is szereztek.

Franciaországban, Bourg en Brasse városában az International Latin Open 37 fős mezőnyében Hidi Balázs és Kis Violetta bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Zilahi Szabolcs és Gede Andrea a döntőről éppen lemaradva a 8. helyet szerezte meg a középdöntőben. Az ifjúsági korú Szabó Ádám és Csofcsics Csenge az elődöntőben a 15. helyen végzett.

Az Ifjúsági Latin Open 12 fős mezőnyében Szabó Ádám és Csofcsics Csenge bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy francia kettős mögött.

Ukrajnában, Kijevben a Standard World Open 53 fős mezőnyében Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka a középdöntőig jutott, a 11. helyen végeztek. Az International Latin Open 36 fős mezőnyében a Hegyes, Farkas páros bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezték meg.

Romániában, Temesváron az International Latin Openen a 37 fős mezőnyben Török Tamás és Gyurkovits Éva elődöntős volt, a 18-20. helyen végeztek.

Az International Standard Open 54 fős mezőnyében nyolc magyar páros volt. Fodor  Norbert  Csanád és Vaszi  Réka a 8., Szalai Dénes  Ferenc és Balla Petra a 12. helyet szerezte meg a középdöntőben. Bencze István és Prozlik Anna a középdöntőről éppen lemaradva a 13., Rónyai Zoltán és Busa Dóra a 23. helyen végzett az elődöntőben. Szabó Noel Marcell és Mártha Laura Mercédesz a 39., Guba Marcell és Kállai Kamilla a 41-42., Bődi Dénes és Fruzsa Hajnalka Kata a 45., Börcsök Balázs és Németh Laura az 52-54. lett.

Az Ifjúsági Standard Open 30 fős mezőnyében Börcsök Balázs és Németh Laura bejutott az elődöntőbe és a 21. helyen végeztek. 

A Junior II. Latin versenyen Urbán István és Urbán Lilla Andrea bejutott a döntőbe és bronzérmes lett, Kohon Patrik és Gál Dalma a 6. helyen végzett. Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 7. helyen végzett.

Junior II. Standard versenyen Urbán István és Urbán Lilla Andrea bronzérmet szerzett, Kohon Patrik és Gál Dalma az 5. lett.

Szlovákiában, Trencsénben az International Latin Openen a 23 fős mezőnyben Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 21. helyen zárt. Az International Standard Open 26 fős mezőnyében a Kerekes, Szakál páros bejutott az elődöntőbe és a 20. helyen végeztek.

Az Ifjúsági Standard Open 29 fős mezőnyében Rischák Balázs és Dajka Csenge bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Az Ifjúsági Latin Openen a 31 fős mezőnyben a Rischák, Dajka páros a középdöntőben a 9. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen a 26 fős mezőnyben három magyar páros volt, Kolozsváry Mátyás és Balogh Adél Emese bejutott a döntőbe és ezüstérmes lett. Pusch Kevin és Albert Emma a középdöntőben a 9-11. helyen végzett. Serényi Barnabás Áron és Varga Liza az elődöntőben a 15-17. helyen zárt.

Csehországban, Prágában DSE Children European Grand Prix versenyt rendeztek, amelyen egy magyar páros indult.

A Gyerek Latin verseny 12 fős mezőnyében Bódis Botond és Kiss Flamina Hanna ezüstérmet szerzett. A Junior I. Latin versenyben a 37 fős mezőnyben a középdöntőben a 11. helyen végeztek. A Gyerek Standard verseny 6 fős mezőnyében a Bódis, Kiss páros ezüstérmes lett. A Junior I. Standard versenyben a 25 fős mezőnyben a középdöntőben a 12. helyen zártak.

Romániában Bíró Csaba, Ukrajnában Tóth István pontozott.

(Forrás: WDSF)