WDSF Openek: Három érem Csehországban

Hétvégén a Csehországban, a Romániában és a Svájcban megrendezett WDSF Openen volt magyar induló. Párosaink Olomuc-ban egy ezüst és egy bronzérmet szereztek szombaton, majd vasárnap egy győzelem mellett több döntős helyezés is jutott nekik.

Csehországban, Olomuc-ban a Standard International Openen a 33 fős mezőnyben a magyar bajnok Nikita Anikeev és Farkas Bettina bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy lengyel és egy cseh páros mögött. Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta középdöntős volt, ők a 11. helyen végeztek. Az ifjúsági korú Szalai Dénes és Balla Petra az elődöntőben a 22-23. helyen zárt holtversenyben egy osztrák kettőssel.

Az Ifjúsági Standard Openen 14 páros indult, Szalai Dénes és Balla Petra bejutott a döntőbe és egy cseh duó mögött ezüstérmet szerzett.

A Junior I. Latin Openen a 15 fős mezőnyben Lehóczki Zsolt és Oláh Csillag a középdöntőben a 10-11. helyen végzett holtversenyben egy cseh kettőssel.

Vasárnap az International Latin Openen három magyar páros volt a 23 fős mezőnyben kettő közülük döntőbe jutott. Az első közös versenyén induló Zilahi Szabolcs és Czina Boglárka a 4., a latin magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Karcagi Laura az 5. helyet szerezte meg. Király Márk és Lissák Laura a középdöntőben a 10. helyen végzett.

Junior I. Standard Open 13 fős mezőnyében Urbán István és Urbán Lilla bizonyult a legjobbnak, megnyerték a versenyt. A páros a Junior II. Standard Openen is bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyet szerezték meg.

Svájcban, Chiasso-ban a Senior III. Standard Openen a 43 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika elődöntős volt, a 22. helyen végeztek.

Romániában, Bukarestben az International Latin Openen 55 páros indult, Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maya - az első fordulóból redance nélkül továbbjutva - a 30. helyen zárt. A Latin Rising Star versenyen a 32 fős mezőnyben a páros középdöntős volt és a 11. helyet szerezték meg.

A cseh versenyen Sándor Zoltán és Sándor Judit pontozott.

(Forrás: WDSF)