WDSF Openek: három érem Franciaországban

Franciaországban, Megeve-ben több magyar páros is parkettre lépett a WDSF Open versenyeken, szombaton egy arany és két ezüstérmet szereztek táncosaink, míg vasárnap az U21 latin versenyen született magyar aranyérem.

A Latin World Openen 61 páros indult, hárman Magyarországot képviselték. A hétszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és az Európa-bajnoki bronzérmes francia Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova kettős mögött ezüstérmet szereztek. A másik két magyar páros a második fordulóig jutott, Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna egy észt párral holtversenyben a 30-31., Széles András és Meszlényi Viktória a 38. helyet szerezte meg.

Az Ifjúsági Standard Openen az ifi magyar bajnok Sorin Andrei Neagu és Elek Réka bizonyult a legjobbnak, aranyérmet szereztek a 9 fős mezőnyben.

A Profi Standard Openen a 8 fős mezőnyben a profi standard magyar bajnok László Csaba és Páli Viktória ezüstérmet szerzett egy francia páros mögött. 

A Standard World Openen az 58 fős mezőnyben Hegyes Bertalan és Kis Violetta, valamint Sorin Neagu és Elek Réka is bejutott az elődöntőbe. A Hegyes, Kis páros a 16., a Neagu, Elek kettős a 21. helyet szerezte meg. Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a második fordulóig jutott, ők a 33. helyen végeztek.

A Profi Latin Openen 12 páros indult, Süttő Roland és Tombácz Anikó bejutott a döntőbe és a 6. helyen zárta a versenyt.

A Latin Rising Star versenyen a 28 fős mezőnyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna a 9., Széles András és Meszlényi Viktória a 13. lett a középdöntőben. A Standard Rising Star versenyben Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a  7. lett 13 induló közül.

Az U21 Latin Opent a Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna páros nyerte meg a 24 fős mezőnyben. Az U21 Standard Openen a 14 induló közül Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 11. lett. (Ez a két versenyszám nem WDSF Open, csak Open verseny volt.)

megeve

(Forrás: WDSF; Fotó: Andrea Silvestri)