WDSF Openek: két versenyen öt magyar győzelem

Szombathelyen a Profi Latin Európa-bajnokság mellett néhány WDSF Open kategóriában is győztest hirdettek, ezen kívül még a csehországi Mlada Boleslav városában is volt magyar induló a hétvégén. Öt magyar győzelem született három ezüst és két bronzérem mellett a két helyszínen.

Szombathelyen hat versenyszámban léptek parkettre a párosok. A Latin Rising Star Openen négy magyar páros volt a döntőben, Tóth István Aramisz és Lilly Cantineau ezüst, Szabó Ádám és Csofcsics Csenge bronzérmet szerzett, Lehóczki Zsolt és Balogh Rebeka a 4., Barkaszi Bálint és Salamon Sára a 6. helyen végzett. További magyar helyezések ebben a kategóriában: 7. Raul Szabolcs János, Markó Margit Virág 8. Tóth Árpád, Kelemen Erika 9. Jankovics Attila, Szilvágyi Alexandra 10. Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter 11. Kökényesy Dominik, Molnár Petra 13. Cziráki Bálint, Kránitz Anna 14. Szűcs Henrik, Móritz Borbála Anna 15. Práger Mátyás, Bednarik Bianka 16. Simon Áron, Korn Vivien 17. Tóth András, Rozman Vivien 18. Kovács Balázs, Szurma Dorina 19. Závecz Roland, Környe Rozália Ilka 20. Bene Nándor, Gerencsér Zsófia.

A Senior I. Latin Open 9 fős mezőnyében mindhárom magyar páros döntős volt. Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia arany, Tóth Árpád és Kelemen Erika ezüstérmet szerzett, míg Kiss Mihály és Nagy Noémi a 4. helyen végzett. 

A Senior II. Latin Openen két páros indult, Kiss Mihály és Nagy Noémi megnyerte a versenyt. 

A Junior I. Latin Open két fős mezőnyében Lepsényi Gábor és Faludi Olívia Zita lett az első megelőzve Halmóczki Márk és Tran Ngoc Quynh Anh párosát. A Junior I. Standard Openen a Lepsényi, Faludi páros ellenfél nélkül végzett az első helyen.

Csehországban az International Standard Open 39 fős mezőnyében Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg.

A Standard Rising Star Openen a 15 fős mezőnyben Szőts Dávid és Cseke Krisztina döntős volt, bronzérmet szereztek egy litván és egy lengyel kettős mögött.

A Senior I. Latin Openen a 9 fős mezőnyben Tóth Árpád és Kelemen Erika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt.

Az Ifjúsági Standard Openen 24 páros indult, Szőts Dávid és Cseke Krisztina döntőbe jutott és ott a 4. helyen végeztek.

Szombathelyen Sándor Zoltán és Oxana Jegonyan pontozott.

(Forrás: WDSF)