World Open 4. hely Rigában

A hétvégén ismét több WDSF Open versenyt rendeztek, magyar páros Lettországban, Romániában, Szlovéniában és Olaszországban is parkettre lépett. Érem szombaton nem született, de jó helyezéseknek így is örülhettünk.

Lettországban, Rigában a Latin World Openen az 54 fős mezőnyben a hétszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és szoros versenyben a dobogóról éppen csak lemaradva a 4. helyet szerezte meg.

Romániában, Temesváron az International Standard Openen az 53 fős mezőnyben 6 magyar páros indult. Ketten jutottak be a második fordulóba: Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 28., Vigh András és Hornyák Zsófia a 34. helyen végzett. Négy kettős az első forduló - és a redance - után búcsúzott: Tejeda Tamás és Nyitrai Edina a 38., Vékony Viktor és Loga Hajnalka a 39., Pomaházi Tamás és Várnai Zsófia a 45., Kovács István Zoltán és Bakó Barbara a 47. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 37 induló között két magyar duó volt. A junior korú Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra egészen a középdöntőig jutott és ott a 12. helyet szerezték meg. Balga Kristóf és Molnár Renáta elődöntős volt, ők a 15. helyen végeztek.

A Junior II. Standard versenyben 15 páros indult, a Szalai, Balla kettős döntőbe jutott és bronzérmet szerzett.

Vasárnap az International Latin Openen az 52 fős mezőnyben négy magyar páros volt. Hegyes Bertalan és Kis Violetta bejutott az elődöntőbe és ott a 15-16. helyen végeztek. Széles András és Meszlényi Viktória a 34., Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 42., Török Tamás és Gyurkovits Éva a 44. helyen zárt.

Az Ifjúsági Latin Openen a 34 fős mezőnyben Katona András és Palásti Sára Anna elődöntős volt, a 13-14. helyet szerezték meg. Jóvári Levente Tamás és Szalai Szavanna a 32-33. lett.

A Junior II. Latin verseny 30 indulója között ott volt Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, akik a szombati standard bronzérem után ebben a versenyszámban is a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Szlovéniában, Ljubljanában az International Latin Openen az 50 fős mezőnyben Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 41., Bazsik István és Králik Kamilla a 47. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 33 fős mezőnyben a még junior korú Szabó Ádám és Dajka Csenge elődöntőbe jutott és a 18-21. helyet szerezte meg. Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 25-26., Bazsik István és Králik Kamilla a 27. lett.

A Szabó, Dajka kettős a Junior II. Standard Openen is elindult, bejutottak a középdöntőbe a 16 fős mezőnyben, de betegség miatt vissza kellett lépniük, így ebben a versenyszámban a 11-12. helyre rangsorolták őket.

A Senior I. Standard Openen a 12 fős mezőnyben Horti Árpád és Fekete Krisztina bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg.

Vasárnap az Ifjúsági Standard Openen a 30 fős mezőnyben Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 28-29. lett. A Tóth, Juhász páros az International Standard Openen is indult a 25 induló között a 24. helyen zártak.

A Junior II. Latin Openen a 21 párost számláló mezőnyben Szabó Ádám és Dajka Csenge a döntőről éppen csak lemaradva a 7. helyet szerezte meg.

A Senior I. Latin Openen a 8 fős mezőnyben két magyar páros volt, Szánthó Péter és Juhász Szilvia döntőbe jutott és a 4. helyen végzett. Mészáros Zoltán és Mészáros-Buda Dorottya a 7. lett.

Pénteken Olaszországban, Olbiában a Standard Rising Stars versenyen a 25 fős mezőnyben Bencze István és Kilin Dóra a középdöntőben a 8. helyen végzett.

Szombaton az International Standard Openen az 53 fős mezőnyben Bencze István és Kilin Dóra bejutott az elődöntőbe és a 16. helyet szerezte meg.

A Profi Latin Openen 11 páros indult, Yassine Bouabdallah és Balogh Diána a 7. helyen zárta a versenyt.

(Forrás: WDSF)