XVI. Nemzetközi Bodrum Táncfesztivál

A Nemzetközi Bodrum Táncfesztivál az első olyan fesztivál, amit 23 különböző európai ország közreműködésével rendeznek meg önkéntes alapon azzal a céllal, hogy nemzetközi párbeszédet hozzon létre a tánc nyelvén keresztül. A fesztivál azért jött létre, hogy a törökországi Bodrumba hozzon kultúrákat a világ különböző pontjairól 5 napra, és emiatt az UNESCO felvette a nemzetközi eseményei listájára is

A Bodrum Táncklub Egyesületet és Ifjúsági Központot hivatásos trénerekből, szenvedélyes táncosokból, tapasztalt ifjúsági munkásokból és elkötelezett önkéntesekből álló csapat működteti azért, hogy különböző stílusú táncokat oktassanak és fiatalok számára lehetőséget nyújtsanak ifjúsági cseréken való élményszerzésre, és hogy a társadalmi felelősségvállalást előmozdító projekteket szervezzenek. A mindennapi programok között találhatóak latin táncok, zeybek, sirtaki, tangó, illetve keleti táncstílusok.

Az egyesület legnagyobb projektje a Nemzetközi Bodrum Táncfesztivál megszervezése minden májusban, amivel egy találkozási pontot szeretnének létrehozni a világ minden tájáról érkező táncosok számára, ahol tanulhatnak egymástól, megmutathatják a tudásukat és megoszthatják egymással a kultúrájukat és a tehetségüket.

Több ezer táncos, több száz koreográfia
Tánccsoportok a vendég országokból, helyi tánccsoportok, néptánc egyesületek, állami iskolák táncszervezetei és versenytáncosok fognak összegyűlni Bodrumban, hogy bemutathassák egyedülálló koreográfiáikat. Az esemény első napján egy 2 km hosszú Fesztivál Felvonulás lesz a fellépők és koreográfusok részvételével.

Különböző képzőművészeti ágak, több ezer jelmez
A XVI. Nemzetközi Bodrum Táncfesztiválon részt vesznek majd híres fényképészek, akik különböző kategóriákban versenyezhetnek egymással. Lesz itt hagyományos viselet, parádé, street performance, táncbemutató, kézműves termék és táncverseny.

A Fesztivál egy non-profit esemény, teljesen önkéntes alapon szervezve. A szervezőcsapat tagjai hivatásos táncosok, koreográfusok, ifjúsági munkások és médiaszakemberek, a legkülönbözőbb helyekről, Oroszországtól Olaszországig. Mindannyian elkötelezettek a cél mellett: teremteni egy kultúrák közötti nyílt párbeszédet a táncon keresztül abban az országban, ahol kelet és nyugat találkozik. A szponzorok és a helyi partnerek pénzügyi segítséget és méltányos árakat biztosítanak a szálláshoz, étkezésekhez és helyi közlekedéshez, továbbá színpadot és technikai segítséget is. Nekik köszönhetően a 16. alkalommal lesz Nemzetközi Bodrum Táncfesztivál.

További információ a fesztiválról:
Email: info@bodrumdancefest.org
Weboldal: http://www.bodrumdancefest.org/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/BodrumDanceFestival
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCahNnxs5Nx7dHAY-Iju0-gw