Brno Open 2012

bódi ferenc, gyurits diána

A Rising Stars versenyekkel pénteken megkezdődött az idei Brno Open. Néhány magyar páros is parkettre lépett az első napon, közülük a Bódi Ferenc, Gyurits Diána kettős érte el a legjobb eredményt, a 75 duót számláló latin mezőnyben az előkelő 7. helyet szerezték meg éppen csak lemaradva a döntőről. A Sebesi Hunor, Tuba Anna páros a 45. lett a latin Rising Stars versenyen. A standard Rising Stars versenyben a Schwartz Péter, Prozlik Anna kettős képviselte a magyar színeket, ők a 61 fős mezőnyben a 34. helyet szerezték meg.

Szombaton rendezték meg a felnőttek latin versenyét, amelyen 108 páros vett részt. Hét magyar duó is parkettre lépett, a legjobb helyezést a Bódi Ferenc, Gyurits Diána kettős érte el, ők a harmadik körig jutva, a 28. helyet szerezték meg. Ugyanez a kör jelentette a végállomást a Turcsány Gergely, Bendó Csilla és a Balázs Zsombor, Youssef Adelina párosnak is, előbbi a 37-40., utóbbi a 42. helyen végzett. A győzelmet az olasz színekben versenyző Aniello Langella, Khrystyna Moshenska duó szerezte meg.

A vasárnapi felnőtt standard verseny 87 indulója között három páros képviselte a magyar színeket. A bajnoki ezüstérmes Szepesi József, Farkas Bettina duó a 13-14. helyen végzett, éppen csak lemaradt a középdöntőről. Zsigovics István és Katona Zsuzsanna a 38-39., Balázs Szombor és Youssef Adelina 44-46. helyen zárta a versenyt. A győzelmet a német Ferrugia, Köhler kettős szerezte meg.

A Junior II. korosztály latin versenyében Hatházi Ádám és Nika Stefanic állhatott fel a dobogó tetejére, őket látták a legjobbnakna pontozók 28 páros közül. Az ifjúsági korosztályban latin táncokban a Petrenkó Tamás, Petrenkó Fruzsina duó a 26., a Király Márk, Kadenecker Enikő páros a 28-30. helyen végzett az 52 fős mezőnyben. 


International Latin Open (108 induló):
1. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
2. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
3. Sergey Tatarenko, Viktoria Tatarenko (Németország)
4. Stanislav Nikolaev, Elena Ziuziukina (Oroszország)
5. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
6. Dario Pizzo, Karen D'albundo (Frnaciaország)
...
28-29. Bódi Ferenc, Gyurits Diána
37-40. Turcsány Gergely, Bendó Csilla
42. Balázs Zsombor, Youssef Adelina
80. Fáskerti Zsolt, Ocsovszki Eszter
87-90. Petrenkó Tamás, Petrenkó Fruzsina
91. Schwartz Péter, Prozlik Anna
95-96. Sebesi Hunor, Tuba Anna

 

International Standard Open (87 induló):
1. Benedetto Ferruggia, Claudia Köhler (Németország)
2. Nikolay Darin, Natalia Seredina (Moldova)
3. Björn Bitsch, Ashli Williamson (Dánia)
4. David Odstrcil, Tara Bohak (Csehország)
5. David Schavel, Barbara Bilkovicova (Szlovákia)
6. Matej Kralj, Spela Kralj (Szlovénia)
...
13-14. Szepesi József, Farkas Bettina
38-39. Zsigovics István, Katona Zsuzsanna
44-46. Balázs Zsombor, Youssef Adelina

(Forrás: spaeker.de, WDSF)