3. Buda Open – verseny és tábor négy napban

Igazi táncünnep várható a tánc világnapja előtt egy nappal a Törökbálinti Sportcentrumban, ahol 2018. április 28-án rendezik meg a harmadik Buda Opent, amelyen a meghirdetett tizenhárom WDSF Open versenyszám mellett Basic versenyek is várják a táncosokat.

Egy nap a tánc jegyében
A Buda Openen idén egy nap alatt hirdetnek győztest a WDSF Open kategóriákban, a Junior I., a Junior II., az Ifjúsági, a Senior I.és a Senior II. korosztály latin és standard táncokban is összemérheti a tudását, a Senior III. korosztály párosai standard táncokban versenyezhetnek egymással, míg a felnőtteket idén Tíztánc Open, valamint Latin és Standard Rising Star verseny várja. A Tíztánc Open világranglista pontokat ad, így várhatóan erős lesz a mezőny. A Rising Star verseny pedig – amelyhez nem szükséges a WDSF-kártya - remek lehetőség a fiatal és feltörekvő táncosoknak, hogy kipróbálják magukat nemzetközi mezőnyben.

Az Openek mellett a Basic versenyekre a C, D és E osztályos párosokat várják a junior, ifjúsági és felnőtt korcsoportban a határon innen és túlról is.

buda open, kontrasztok

Célkeresztben a kontrasztok
Az egynapos versenyt idén háromnapos nemzetközi tábor követi április 29. – május 1. között, olyan neves külföldi tanárokkal, mint Federico Filippone, Giedrius Januskevicius, Robert Wota (standard táncok), Larisa Davidova, Jaroslav Kucera, Vladislav Silde (latin táncok), hazai részről pedig Lajtai Beatrix, Sándor Judit, Sándor Zoltán, Zsom Olivér.

Sándor Zoltántól, a Buda Open egyik főszervezőjétől azt is megtudtuk, hogy a tábor témája a Kontrasztok. Hogy ez pontosan mit is takar? A táncban lehet/van például kontraszt férfi és nő között, a vezetésben, a vezetés energiájában és még annyi mindenben. És hogy melyik tanár, hogyan értelmezi a kontrasztokat, arról majd az adott órán libben fel a fátyol április végén. A téma mindenképpen izgalmas és érdekes, a négynapos hosszú hétvégén pedig mindenki választ kaphat, aki ellátogat a Dancestation budapesti, Asztalos Sándor utcai tánctermébe.
A tábort nem csak a magas osztályos (B-A-S) párosoknak ajánlják, hanem arra bíztatnak minden táncost, aki fejlődni, inspirálódni akar, hogy látogasson el a tábor óráira és tanuljon a neves szakemberektől. A litván Giedrius Januskevicius például az egyik edzője az elmúlt hétvégén Standard Európa-bajnoki ezüstérmet szerző  litván Evaldas Sodeika, Ieva Zukauskaite kettősnek. Federico Filippone neve itthon is sokaknak ismerősen cseng, hiszen a tavaly Senior I. Standard világbajnoki címet szerző Balogh Csongor, Szabó Anita párost is segítette pályafutása során.
A táborban lesznek csoportos órák, vezetett edzések délelőtt 10 és délután 6 óra között, valamint magánórákra is van lehetőség előzetes foglalás alapján.

További információk a versenyről és a táborról a Buda Open folyamatosan frissülő honlapján és Facebook oldalán.

Találkozzunk Törökbálinton és Budapesten április végén!