5. és 6. hely a Standard Formációs világbajnokságon

Pécsen rendezték meg a Standard táncok Formációs világbajnokságát, amelyen a szentesi Szilver TSE és a házigazda Szigó KTSE csapata képviselte Magyarországot a kilenc ország tizenöt formációját felvonultató mezőnyben.

A pécsi sportcsarnokban már kora délután, a 14 órakor kezdődött elődöntő alatt remek volt a hangulat és ez csak fokozódott az idő előrehaladtával, főleg mikor kiderült, hogy az elődöntőből továbbjutott két magyar csapat a középdöntőből betáncolta magát az esti döntőbe is a két német és a két orosz formáció társaságában. A versenynap programját remek bemutatók is színesítették, a Szigo KTSE fiatal párosai mellett fellépett a tízszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina is.

szilver tse

szigo ktse

A döntőben elsőként a Szigo KTSE lépett parkettre, az Italian Project című új produkciójukra 30.51 pontot kaptak. Utánuk következett a Szilver TSE, akiknek a Hungarian Spirit című koreográfiáját 33.22 pontra értékelte a zsűri. A sorsolás szeszélyének köszönhetően a két magyar csapat után a két orosz, majd a két német formáció következett. A döntőben harmadikként táncoló orosz Vera Tyumen 36.33 pontot kapott és ezzel meg is védték a világbajnoki címüket, mögöttük a másik orosz csapat, a Triumph Ufa végzett a második helyen, míg a bronzérem a német Braunschweiger TSC csapatáé lett, akik mindössze egy századdal maradtak le az ezüstéremről. A Szilver TSE az ötödik, a Szigo KTSE a hatodik helyet szerezte meg.

A világbajnokságon Szűcs Simon pntozott.

Standard táncok Formációs világbajnoksága (15 induló):
1. Vera Tyumen Standard Team (Oroszország) 36.33
2. Triumph Ufa (Oroszország) 34.93
3. Braunschweiger TSC (Németország) 34.92
4. 1.TC Ludwigsburg (Németország) 34.67
5. Szilver TSE (Magyarország) 33.22
6. Adria-Szigo KTSE (Magyarország) 30.51

andrea silvestri, váradi martina