A bajnok páros nyerte a latin ranglistát

2013. március 9-én Algyőn rendezték meg az első idei latin ranglistaversenyt a felnőtt és az ifjúsági korosztálynak a VI. Forma Kupa keretein belül. Ezen a napon a junioroknak standard ranglistát rendeztek ugyanitt.

A felnőtt-ifjúsági latin versenyben 27 kettős lépett parkettre, a három héttel ezelőtti magyar bajnokság döntősei közül négy duó most is ott volt a mezőnyben. Ez a négy páros végzett az első négy helyen, megtartva a bajnokságon megszerzett sorrendet: Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes vihette haza a győztesnek járó kupát, az ezüstérem a Zilahi Szabolcs, Mikes Anna kettősé lett, míg a bronzérmet Süttő Roland és Tombácz Anikó szerezte meg. A bajnoksághoz képest egy helyet előre lépve negyedik lett a Lehoczky György, Czina Boglárka duó. Az ötödik helyen a bajnokság 7. helyezett párosa, Hegyes Bertalan János és Kis Violetta, míg a hatodikon a bajnokság 10. helyezettje, Turcsány Gergely és Bendó Csilla végzett.

A junioroknál a korosztály standard és tíztánc bajnoka, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka állhatott fel a dobogó tetejére. A második helyen a Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta, a harmadik helyen a Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána kettős végzett a nyolc fős mezőnyben.

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (27 induló):
1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
2. Zilahi Szabolcs György, Mikes Anna
3. Süttő Roland, Tombácz Anikó
4. Lehoczky György, Czina Boglárka
5. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

Junior Standard ranglista (8):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
3. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
4. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
5. Fedics Richárd, Lengyel Helga

(Forrás: xek.hu)