Akrobatikus rock'n'roll: négy világkupa arany Szlovéniából

Szlovéniában, Ljubljanában rendeztek Akrobatikus rock'n'roll világkupát a hétvégén, amelyen ismét remek eredmények születtek. A magyar párosok és formációk 4 arany, 2 ezüst és 3 bronzéremet szereztek.

A Páros Contact Style világkupa 28 fős mezőnyében Király Ádám és Mercs Gréta bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett két orosz páros mögött. Szabó Mátyás és Dömötör Daniella Viktória a 16., Polyánki Benedek és Fórián Kata a 20. helyen zárt.

A Páros Dance Show világkupa 9 fős mezőnyében mindkét magyar páros döntőt táncolt: Szoljár Zsomobor Csaba és Pap Linda győzött, Molnár Gergő Dávid és Laczkovszki Naomi az 5. helyen végzett.

A Junior Páros világkupán a 38 fős mezőnyben két magyar páros is döntőbe jutott: Kovács Kornél és Szőke Kitti megnyerte a versenyt, Radics Bálint Bence és Pap Lola a 4. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Barthos Bence és Fazekas Noémi Boglárka a 14., Borek Dávid és Fojt Anna Erzsébet a 15., Magyar Bendegúz és Fábián Zsanett a 22., Barta Balázs Dénes és Keszeg Petra Natália a 24. helyen végzett. Horváth András Simon és Batka Réka a 25. helyen zárt.

A Serdülő Páros világkupán a 37 fős mezőnyben is két magyar duó táncolt a döntőben: Pór-Zselinszky Benedek és Sümeghy Vivien bronzérmes lett, míg Ruzics Nimród és Pintér Laura a 4. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Tóth Dávid és Molnár Zsófia a 14., Radnai Kristóf és Nagy Noémi a 17., Vincze Viktor Milán és Kacsora Enikő a 20-21., Ézsiás József Hunor és Vogel Kira a 22., Pető Róbert és Keresztes Csenge a 24. helyen végzett.

A Gyerek Páros világkupa 13 fős mezőnyében Pór-Zselinszky Zalán és Varga Borbála Sára bejutott a döntőbe és ott a 4. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Németh Hunor Dénes és Patai Diána a 11., Kiss Koppány Álmos és Fórián Anita a 12. helyen zárt.

A Női Formációs világkupán 7 csapat indult, a Party Team megnyerte a világkupát a Skyline és a Hipnotiq előtt, míg a What Else a 4. helyen végzett.

A Lány Formációs világkupa 7 fős mezőnyében kettős magyar siker született: az Origo lett az aranyérmes, míg a Queen az ezüstérmet vehette át.

(Forrás: WDSF)