Akrobatikus rock'n'roll: világkupa győzelem Krakkóban

Lengyelországban, Krakkóban rendeztek Akrobatikus rock'n'roll világkupa versenyt a hétvégén, amelyről a magyar párosok egy aranyéremmel térhettek haza.

A Felnőtt Páros Contact Style világkupán - korábbi 'B' osztály - 32 duó indult, Bánhidi Dániel és Czetl Fanni bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Balázs Bálint Bendegúz és Lampert Míra az elődöntőről éppen lemaradva a 13. helyet szerezte meg, mögöttük Csortos Kristóf és Csényi Fanni végzett a 14. helyen, míg Brauer Jonas és Megyesi Veronika a 21. helyen zárt a negyeddöntőben. Varga Dániel és Leéb Fruzsina a 28. lett.

A Felnőtt Páros Free Style világkupán - a korábbi 'A' osztály - a 10 fős mezőnyben Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a 10. helyen zárt.

A Junior Páros világkupán az 53 fős mezőnyben Poór Dániel és Bárdosi Violett a 12. helyet szerezte meg az elődöntőben. Záhonyi Patrik Márk és Bradács Tamara a 14., Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka a 16. helyen végzett a negyeddöntőben. Fodor Zsigmond Lázár és Kleizer Anna Evelin a 29., Meskó Patrik Attila és Magyar Luca a 31., Ancsák András és Fekete Petra Anna a 32., Juhász Olivér és Németh Zorka Dorka a 36., Nagy Bence és Lantos Lilla a 37., Gábor László és Szalai Alexa a 48. lett.

A Serdülő Páros világkupa 75 fős mezőnyében két magyar kettős is döntőbe jutott: Kovács Kornél és Szőke Kitti a 4., Ancsák Attila és Ökrös Júlia az 5. helyet szerezte meg. A negyeddöntőben Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda a 16., Dénes Zoárd Norbert és Helembai Boglárka a 22., Bíró Sebestyén és Sümeghy Vivien a 23. helyen végzett. Deák Hunor és Szabó Alexandra a 27., Ekler Kristóf és Veres Alíz Hanna a 32., Czetl Artúr Fülöp és Tapasztó Hanna Míra a 33., Kaszab Antónió és Pintér Laura a 38., Asbóth Barnabás és Cselédi Lili a 41., Tarr Bálint és Tóth Nikol Szilvia a 48., Homán Gergely Máté és Bihari Flóra az 50., Kulacs Krsitóf Fartek Réka a 60. helyen zárt.

(Forrás: WRRC)