Elindult a profi versenyzés itthon

A Magyar TáncSport Szakszövetség először rendezte meg a Profi Magyar Bajnokságot a TáncSport Magyar Bajnokságok keretében, amelyen a Latin táncok versenyében négy, a Standard táncok versenyében két páros vett részt. Mindenképpen ki kell emelni, hogy korábban is volt Profi bajnokság, de azt nem az MTáSZ szervezte, így az idei Profi Magyar Bajnokság mérföldkő a szakág történetében. Latin táncokban Püspöki Dávid és Markó Ágnes, standard táncokban Zsom Olivér és Vozár Boglárka szerezte meg 2014-ben a magyar bajnoki címet.

A nemzetközi szövetség, a WDSF - World DanceSport Federation - égiszén belül négy éve létezik a professzionista szekció, egyre több versenyt rendeznek és a mezőny létszáma is folyamatosan nő. A WDSF profi szervezete felvette a tagjai közé a magyar szövetséget, így a magyar párosok indulhatnak a profi WDSF világversenyeken és Openeken.

A magyar bajnokságon 5 profi párost láthattak a nézők - a Püspöki, Markó kettős mindkét táncnemben indult -, de egy párral máris bővült a hazai profi mezőny, hiszen az amatőr standard bajnoki címet szerző László Csaba és Páli Viktória befejezte az amatőr pályafutását, a versenyzést profiként folytatják. Latin táncokban is várható, hogy bővül a mezőny.

Egy jó hír máris van a profik számára: a március 8-ai szolnoki Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc és Junior Standard ranglistaverseny szervezői úgy döntöttek, hogy profi standard és profi latin ranglistát is rendeznek.

Így táncolták a profik a Quicksteppet: