Érmek Máltáról és Olaszországból

Jó hírek érkeztek Máltáról és Olaszországból, a WDSF Open-versenyeken három érmet szerzett két magyar páros.

Egy hete megnyerte az Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokságot Sorin Neagu és Elek Réka, ezen a hétvégén pedig Máltán indultak WDSF Open versenyen. A fiatal Neagu, Elek páros több kategóriában is megmérette magát. Az Ifjúsági Standard Openen bronzérmet szereztek a 7 fős mezőnyben, az Ifjúsági Latin Openen a dobogó második fokára állhattak fel a 6 induló közül. A Standard Rising Star versenyen is bejutottak a döntőbe - itt 12 duó indult - és a 6. helyen végeztek. A három kategória után még elindultak a Standard World Openen, ahol bejutottak az elődöntőbe a 48 fős mezőnyben és végül a 22-23. helyen zártak, valamint az U21 Standard Openen is résztvettek, a 7 induló között a 4. helyet szerezték meg. 

A Latin World Open 48 fős mezőnyében Szabó Gábor és Pollák Anna a 31. helyen végzett.

Balogh Csongor és Szabó Anita Olaszországban, Bassano del Grappa-ban lépett parkettre WDSF Open versenyen, a Senior I. Standard Openen bronzérmet szereztek a 21 fős mezőnyben. A páros egyébként az idén a harmadik WDSF Open versenyén indult és mindegyiken a dobogóra állhatott, mindegyik éremből szereztek már egyet. 

A Latin World Openen 79 páros indult, Cseke Zsolt Sándor és Anzhela Kuryshova bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezték meg.

Ugyancsak Olaszországban az Ifjúsági Latin Openen Alessandro Bidinat és Haddad Sabrina a 39 induló közül a 25. helyen végzett egy hellyel lemaradva az elődöntőről. A páros a vasárnapi Ifjúsági Standard Openen a 31 fős mezőnyben ismét éppen csak lemaradt az elődöntőről a 25-26. helyen zártak.

A bassanói Junior II. Standard Open 19 indulója között egy magyar páros volt, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, akik bejutottak a középdöntőbe és a 12. helyen zárták a versenyt. Vasárnap a Junior II. Latin Openen a 26 fős mezőnyben is betáncolták magukat a legjobb 12 közé, itt a 10. helyen végeztek.

(Forrás: WDSF)