Győzelem és érmek Szerbiában

Szerbiában, Cacak városában rendeztek WDSF Opent a hétvégén, amelyen magyar párosok is parkettre léptek és mindegyik színű éremből elhoztak egyet-egyet, valamint értékes helyezéseket is szereztek.

Az International Latin Openen az 50 fős mezőnyben Hidi Balázs és Kis Violetta bejutott a döntőbe és bronzérmet szereztek egy bosnyák és egy szlovén kettős mögött. Az elődöntőben Zilahi Szabolcs és Gede Andrea a 16-17., Popovics Richárd és Juhász Zsófia a 21. helyen végzett. Kővágó Dávid és Kertész Laura a 31-32. helyen zárt.

Az International Standard Open 30 fős mezőnyében Bencze István és Prozlik Anna a középdöntőről éppen lemaradva a 13., Kővágó Dávid és Kertész Laura a 20-24. helyet szerezte meg.

Az Ifjússági Latin Openen a 46 fős mezőnyben hét magyar páros volt. Kohon Patrik és Gál Dalma a középdöntőben a 12. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka a középdöntőről éppen lemaradva a 14-15., Kovács Péter Benedek és Vida Kamilla a 17-18., Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke a 19., Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 21. helyen végzett. Látrányi Balázs és Mihók Milla a 25-26., Petrás Bene és Baráth Luca a 29-31. lett.

Az Ifjúsági Standard Open 28 fős mezőnyében két magyar páros is döntős volt: Kohon Patrik és Gál Dalma megnyerte a versenyt, Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 8-9., Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke a 10., Petrás Bene és Baráth Luca a 12. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen 29 páros indult, Kosztolányi Erik és Bartók Laura bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy ukrán duó mögött. A középdöntőben Látrányi Balázs és Mihók Milla a döntőről éppen lemaradva a 7., Kiss Zsombor Gábor és Albert Emma a 9., Köllő Balázs és Tiringer Lili a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Bódis Botond és Balassa Bíbor a 18. helyen zárt.

A Junior II. Standard Open 25 fős mezőnyében - akárcsak egy korosztállyal feljebb - két magyar páros jutott döntőbe Kosztolányi Erik és Bartók Laura az 5., Kiss Zsombor Gábor és Albert Emma a 6. helyet szerezte meg. Köllő Balázs és Tiringer Lili a döntőről éppen lemaradva a 7. helyen végzett a középdöntőben. Az elődöntőben Bódis Botond és Balassa Bíbor a 17-18. helyen zárt.

A Junior I. Latin versenyben Bódis Botond és Balassa Bíbor a 3., Patai Patrik Ferenc és Lévai Vanessa a 6. helyet szerezte meg. 

A Junior I. Standard versenyben Patai Patrik Ferenc és Lévai Vanessa a 3., Bódis Botond és Balassa Bíbor a 4. helyen végzett.

A versenyen László Csaba pontozott.

(Forrás: WDSF)