Jön a Dancing with the Stars a TV2-re

Néhány napja jelentette be a TV2, hogy ősszel képernyőre tűzi a BBC Studio, Dancing with the Stars című nagy sikerű formátum „első magyar változatát”.  A BBC Studiótól származó táncos formátumban népszerű hírességek, profi táncpartnereik segítségével sajátítják el számtalan ismert táncstílus mozdulatait, a latin koreográfiáktól a klasszikus keringőig, hogy meggyőzzék a zsűrit, valamint a stúdió közönségét és a tévénézőket. (A közlemény nem említi, de valójában a konkurens RTL Klubon már évekkel ezelőtt látott Szombat esti láz című produkció eredetije is a Dancing with the Stars volt.)

A csatorna azt írta: a közel 15 éve sikerrel futó műsor amerikai szériájában többek között olyan hírességek is felszántották már a táncparkettet mint Kim Kardashian, Jerry Springer, Pamela Anderson, Nick Carter vagy Kelly Osbourne, de arra nem térnek ki, hogy a magyar változatban kik fognak majd táncolni. A Dancing with the Stars eddig több mint 3500 epizóddal és 350 évaddal futott világszerte.
A táncos showműsor hetente lesz majd a TV2 képernyőjén. A tévénézők otthonról szavazhatnak majd kedvenceikre, az így beérkezett voksok, valamint a zsűri pontjainak együttese határozza meg, ki folytathatja a versenyt, és ki az, akinek búcsúznia kell a mezőnytől.
A műsor eredetileg Strictly Come Dancing néven indult 2004-ben az Egyesült Királyságban, ahol a TV2 közleménye szerint főműsoridőben folyamatosan győzedelmeskedett. A legutóbbi évad fináléja 12,5 milliós nézőcsúcsot ért el. A Dancing with the Stars néven ismert táncos showműsor világszerte is az egyik legtöbbet értékesített BBC Studio formátum, a licencét eddig 58 ország vásárolta meg. Az Egyesült Államokban már a huszonnyolcadik szériáig jutott, Lengyelországban a huszonharmadik, míg az Egyesült Királyságban a tizenhetedik évadánál jár a műsor. Magyarországon egyébként a Paprika Studios lesz a Dancing with the Stars gyártója.

Az RTL Klubon a Szombat Esti Láz öt évadot ért meg, 2006-ban tavasszal és ősszel volt képernyőn, majd 2008 őszén láthatták ismét a nézők. Több éves kihagyás után 2013 tavaszán tért vissza a képernyőre a táncos műsor, majd az eddigi utolsó évad 2014 tavaszán készült. Czene Attila és Bánhidi Petra nyerte az első szériát, ezt követően Csonka András és Keleti Andrea, majd Katus Attila és Molnár Andrea lett a győztes. A negyedik évadban Vastag Csaba és Mármarosi Tünde győzött, míg az ötödikben Lehoczky György és Rezes Judit volt a legjobb a szavazatok alapján. Sok remek táncost ismerhetett meg az ország a képernyőről a győztesek mellett, többek között Angyal Andrást, Markó Róbertet, Práger Kittyt, vagy Südi Iringót

Kíváncsian várjuk, hogy kik léphetnek a TV2 táncparkettjére majd ősszel!

(Forrás: media1.hu)