Junior Standard vb: Elődöntős magyar párok

Moszkvában rendezték meg a Junior Standard világbajnokságot, amelyen a Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka és a Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta páros képviselte Magyarországot.

Az 58 fős mezőnyben mindkét magyar duó sikeresen túljutott az első két fordulón és bejutott az elődöntőbe. A legjobb 24 jelentette a végállomást a magyar fiataloknak, a junior magyar bajnok Rónyai, Farkas kettős a 21-22., a junior magyar bajnoki ezüstérmes Kulják, Bálint páros a 23. helyen végzett. 

A döntőbe egy-egy olasz, észt, ukrán, litván és a két orosz duó jutott be. A győzelmet az orosz Dmitry Kulebakin, Karina Nikolaeva páros szerezte meg a szintén orosz Andrey Kovalev, Natalia Karkach és az észt Werner Robert Laaneots, Laura-Liisa Lohmus kettős előtt.

rónyai zoltán, farkas boglárka

Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka 2012-ben is elődöntős volt a Junior Standard világbajnokságon, akkor a 20. helyen végeztek. A párosra még vár egy világverseny a juniorok között, egy hét múlva Rigában a Junior Tíztánc világbajnokságon zárhatják le az eredményes pályafutásukat ebben a korosztályban, a jövő évtől pedig az ifik között bizonyíthatnak. 

kulják krisztián, bálint nikoletta

Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta első alkalommal képviselte a magyar színeket világbajnokságon. A kettős még jövőre is junior korú lesz, így ha kivívják az indulás jogát, lehetőségük lesz még jobb eredményt elérni a világversenyeken.

Junior Standard világbajnokság (58 induló):
1. Dmitry Kulebakin, Karina Nikolaeva (Oroszország)
2. Andrey Kovalev, Natalia Karkach (Oroszország)
3. Werner Robert Laaneots, Laura-Liisa Lohmus (Észtország)
4. Vincenzo Chianese, Francesca Pia Palmieri (Olaszország)
5. Karol Michal Tomecki, Austeja Bliujute (Litvánia)
6. Yegor Makarenko, Elizaveta Umrikhina (Ukrajna)
...
21-22. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka (Magyarország)
23. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta (Magyarország)

(Forrás: WDSF)