Két bemutató a Bethlen téren

A Bethlen Téri Színház és a Közép-Európa Táncszínház két bemutatóval várja a nézőket a hétvégén: péntek este egy sorozat első darabja látható Mind1 címmel, míg szombaton a Ki vagy te, kortárs tánc? beavató előadás először látható teljes egészében Budapesten. 

Közép-Európa Táncszínház: Mind1
K-Arcok címmel új szólósorozatot készít a Közép-Európa Táncszínház (KET), melynek célja a társulat táncművészeinek személyiségéhez illő, egyéni koreográfiák létrehozása meghívott koreográfusok segítségével. Mint ahogy azt a cím is sejteti, a szóló műfajának köszönhetően minden egyes alkotás egy-egy portré a KET adott táncművészéről. 
Decemberben Kun Attila dolgozik együtt Kovács Péterrel, amikor is az egyén perspektívájából vizsgálják az emberi fajra oly jellemző társadalmi élet illúzióját, a sors- és környezetünk alakításának illúzióját. Körbejárják azt a képzetet, hogy "nem mindegy", miként cselekszünk, milyen üzenetet, illetve milyen jeleket hagyunk magunk után. Természettől elszakadt fajként újabb és újabb szerepek, álarcok, túlélési sémák végkimerülésig ismételt "álarcos báljában" hol találja meg az egyén a közösséget a "mindenség" megoldó erejével.

előadó: Kovács Péter
jelmez, stylist: Kasza Emese
koreográfus: Kun Attila

Az előadás időpontja: 2015. december 11. 19 óra

Közép-Európa Táncszínház: Ki vagy te, kortárs tánc?
Együttgondolkodás táncról, művészetről, "kortársságról". Új formai kísérlet, amelyben a kortárs tánc története, illetve esztétikája és kommunikációs szótára is vizsgálat alá kerül.
Az előadásban részletek láthatók a Közép-Európa Táncszínház emblematikus előadásaiból - Horda, Tiszta föld, Tánc-Tér-Képek, Vándornaplók -, amelyeket narratív táncismereti részek kötnek össze. Meglepő, szórakoztatóan intellektuális táncszínházi beavató előadás.

Előadók: Jakab Zsanett, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Wéninger Dalma, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Kun Attila, Mádi László, Szabó András
Fény: Fogarasi Zoltán
Asszisztens: Fodor Katalin
Koreográfus: Kun Attila

Az előadás időpontja: 2015. december 12. 19 óra

Az előadások helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3. (A Keleti pályaudvartól 5 percre)

(Forrás: Bethlen Téri Színház)