Latin táncok Európa-bajnoksága: új bajnokot avattak

Oroszországban rendezték meg az idén a Latin táncok Európa-bajnokságát. Magyarországot a magyar bajnok Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes és a bajnoki bronzérmes Süttő Roland, Tombácz Anikó páros képviselte a kontinensviadalon.

nagymihály balázs, szalai ágnes

33 országból 59 duó lépett parkettre Krasnodar városában, az első körből 30-an léptek tovább, a többieknek a redance-ben kellett bizonyítaniuk, hogy ott a helyük a folytatásban. Sajnos a két magyar kettősnek nem sikerült egyenes ágon továbbjutni, így ők is a redance-ben bizonyíthattak. A Nagymihály, Szalai (felső kép) duó sikerrel vette ezt az akadályt és bejutottak a 2. fordulóba, a legjobb 38 közé. Süttő Roland és Tombácz Anikó (alsó kép) a redance után elbúcsúzott a további küzdelmektől, holtversenyben a 44-48. helyen végeztek másik négy párossal.

süttő roland, tombácz anikó

Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a második körben fejezte be a szereplését a kontinensviadalon, miután nem jutottak be a legjobb 24 közé. A magyar bajnok a 31. helyet szerezte meg. 

A középdöntőben, a legjobb 12 között nyolc különböző országot képviseltek a párosok: mindkét indulója ott volt az oroszoknak, a németeknek, a dánoknak, az ukránoknak, míg egy-egy kettőse a franciáknak, a moldávoknak, a letteknek és az olaszoknak. A döntőbe a két orosz pár mellett az egyik német, valamint az olasz, a moldáv és a francia duó táncolhatott.

Az Európa-bajnoki címet az orosz Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya kettős szerezte meg az olasz színeket képviselő, világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő Aniello Langella, Khrystyna Moshenska páros előtt. A dobogó harmadik fokára a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo, Anna Matus duó állhatott fel.

Cha-cha-cha az Európa-bajnok pártól a második körből:

Latin táncok Európa-bajnoksága (59 induló):
1. Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya (Oroszország)
2. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
3. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
4. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
5. Valentin Voronov, Alina Imrekova (Oroszország)
6. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
...
31. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)
44-48. Süttő Roland, Tombácz Anikó (Magyarország)

(Forrás: WDSF)