Műkorcsolya vb: 31. hely a női versenyben

Franciaországban, Montpellier-ben rendezik meg idén a Műkorcsolya és jégtánc világbajnokságot, amelyen a női és a férfi versenyben, valamint jégtáncban van magyar induló. A szerdai nyitónapon a nők és a párosok mutatták be a rövidporgramjukat, köztük a magyar színeket képviselő Láng Júlia. Az orosz-ukrán háború miatt az orosz és a fehérorosz sportolók nem indulhattak a világbajnokságon, míg a kínaiak kihagyják ezt az eseményt.

A Női versenyben a 33 fős mezőnyben Láng Júlia tizennegyedikként lépett jégre, sajnos a szóló tripla Flipben és a tripla Lutz-tripla Toe-loop kombinációban is hibázott, így csak 47.93 pontot kapott a programjára. Ez nem volt elég a legjobb 24-be kerüléshez, így a kűrjét nem mutathatja be pénteken. Az orosz lányok távollétében izgalmas versenyre volt - és van - kilátás, a rövidprogramban végül a japán Kaori Sakamoto korcsolyázott a legjobban, ő várja az élről a folytatást, mögötte öt ponttal van lemaradva a belga Loena Hendrickx, míg az amerikai Mariah Bell áll a harmadik helyen.

A Párosok versenyében sajnos nem volt magyar induló, az idei Európa-bajnoki hatodik helyezett Magyar Márk bejelentette visszavonulását, miután a koronavírus miatt nem indulhattak el az olimpián és az Európa-bajnokságon 11. hellyel debütáló Nagy Balázsék sem utaztak el a francia városba. Az oroszok és kínaiak távolléte, valamint betegségek miatt mindössze 14 páros lépett jégre, közülük a két amerikai duó teljesített a legjobban: Alexa Knierim és Brandon Frazier egy ponttal előzi meg a honfitárs Ashley Cain-Gribble, Timothy Leduc kettőst, míg a japán Riku Miura és Ryuichi Kihara a harmadik helyről várja a csütörtök esti kűrt.

Csütörtökön délután bemutatkoznak a férfiak, a 30 fős mezőnyben a magyar színeket képviselő Aleksandr Vlasenko lesz az első jégrelépő, este pedig véget ér a páros verseny.

Nők (33 induló):
1. Kaori Sakamoto (Japán) 80.32
2. Loena Hendrickx (Belgium) 75.00
3. Mariah Bell (Egyesült Államok) 72.55
4. Young You (Dél-Korea) 72.08
5. Alysa Liu (Egyesült Államok) 71.91
6. Nicole Schott (Németország) 67.77
...
31. Láng Júlia (Magyarország) 47.93

Párosok (14):
1. Alexa Knierim, Brandon Frazier (Egyesült Államok) 76.88
2. Ashley Cain-Gribble, Timothy Leduc (Egyesült Államok) 75.85
3. Riku Miura, Ryuichi Kihara (Japán) 71.58
4. Karina Safina, Luka Berulava (Grúzia) 67.36
5. Vanessa James, Eric Radford (Kanada) 66.54
6. Minerva Fabienne Hase, Nolan Seegert (Németország) 66.29