Prága Open 2015: egy bronzérem

Prágában péntektől vasárnapig tartott a WDSF Open, amelyen magyar párok is szép számmal parkettre léptek. Egy bronzérem és két 6. hely mellett számos közép- és elődöntős helyezést értek el párosaink, amelyek a mezőnyök nagyságát tekintve jónak mondhatóak.

Vasárnapi eredmények:
A Standard World Openen a 76 párost számláló mezőnyben négy magyar induló volt. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia közel volt az elődöntőhöz, a 26. helyet szerezték meg. Petar Marjanovic és Kuti Kamilla az 57., Horváth Zoltán és Bense Krisztina, valamint Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn az 59-61. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen 57 páros indult, két magyar duó volt a mezőnyben. Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és ott a 6. helyet szerezték meg. Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka elődöntős volt, ők a 16-17. helyen zártak egy lengyel kettőssel holtversenyben.

A Junior II. Latin Open 47 fős mezőnyében Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott az elődöntőbe és ott a 17-18. helyen végeztek holtversenyben egy orosz duóval. Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 29-30. lett egy lengyel kettőssel holtversenyben.

A profi Latin Openen 15 páros indult, köztük két magyar. Mindkét magyar páros bejutott a középdöntőbe: Süttő Roland és Tombácz Anikó a 10., Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 12. helyent szerezte meg.

Szombati eredmények:
A Latin World Openen a 88 fős mezőnyben Horváth Kende Soma és Szatmári Dorottya a 48. helyen végzett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 64 párost számláló mezőnyben Csorba Máté és Haddad Sabrina bejutott az elődöntőbe és egy lett duóval holtversenyben a 18-19. helyen zártak.

A Junior II. Standard Openen a 45 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra egészen a középdöntőig jutott, ahol a 8. helyet szerezték meg. Biri Gábor és Nagy Fruzsina elődöntős volt, ők a 22-24. helyen végeztek holtversenyben két cseh párral. 

A profi Standard Openen 12 pár indult, László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és bronzérmet szereztek a litván Vezelis, Chatkeviciute és a lengyel Sadecki, Nawrot kettős mögött.

Pénteki eredmények:
A Senior I. Latin Open 17 fős mezőnyében Szánthó Péter és  Szánthó-Juhász Szilvia bejutott a döntőbe és ott a 6. helyet szerezte meg.

A Latin Rising Star verseny 53 fős mezőnyében Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 47-48. lett.

A Standard Rising Star verseny 43 indulójából négy képviselte a magyar színeket. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia bejutott az elődöntőbe és a 15. helyen végzett. Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 27., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 37., Horváth Zoltán és Bense Krisztina a 39-40. helyen zárt.

A versenyen Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)