Szőke Tisza: négy győzelem az első napon

A szegedi Szőke Tisza nemzetközi táncverseny első napján tizenegy WDSF Open kategóriában hirdettek győztest,  négy versenyszámban magyar győzelem született, emelett két ezüst és négy bronzérem is jutott a magyar táncosoknak.

Az International Latin Open 49 fős mezőnyében két magyar páros jutott a döntőbe: Miha Zerjav és Karcagi Laura ezüst, Hidi Balázs és Kis Violetta bronzérmet szerzett. A középdöntőben Pellei Mihály és Horváth Petra, valamint Gáspár Patrik és Szondi Fanni a 8-10. helyen végzett. Az elődöntőben Budai Attila és Kecsedi Rebeka a 14-15., Bánáti Barnabás és Loch Jázmin a 17., Bánáti Marcell és Szendrei Csilla, valamint Petrenkó Tamás és Juhász Dóra a 18-19., Raul Szabolcs János és Markó Margit Virág a 21., Novák István és Ema Pilic a 23. helyen zárt. További magyar helyezések: 27. Török Tamás, Gyurkovits Éva, 28. Pilka Zoltán, Kiss Beatrix, 29. Paizs Ármin Gábor, Jeges Jázmin Mirjam, 30. Veréb Dániel, Unger Fanni, 31. Dajcs Triszten Sámuel, Fekete Krisztina, 33-35. Fedelin Márk, Kaáli Anna, 33-35. Pölyhe Máté, Iszlatyi Kinga Annamária, 36. Éder Barnabás, Bende Cintia, 37. Kővágó Dávid, Kertész Laura, 40. Ábrám Dominik, Marozsán Mira Lilla, 41. Kovács Péter Benedek, Paluska Emese, 42-43. Besenyi Norbert, Besenyi Adél, 44. Práger Mátyás, Bednarik Bianka, 45. Ábrám Erik, Szabó Fanni, 46. Hegedűs Bálin Ervin, Lipcsei Laura, 47. Sütő Zalán, Gáspár Gréta, 48. Andrucsák Krisztián József, Kiss Eliza Kinga, 49. Fodor Bence, Fodor Luca

A Standard Rising Star Open 19 fős mezőnyében Kővágó Dávid és Kertész Laura jutott be a döntőbe és bronzérmesek lettek. A középdöntőben Várbíró Dániel és Nagy Zsófia, valamint Szőts Dávid és Cseke Krisztina a 7-9.,  Veréb Dániel és Unger Fanni a 10., Besenyi Norbert és Besenyi Adél a 11., Fábián Dávid László és Dodé Ingrid a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Hevesi DÁniel és Vas Angelina a 13., Hegedűs Bálin Ervin és Lipcsei Laura, valamint Varga Kristóf és Molnár Virág a 15-16., Andrucsák Krisztián József és Kiss Eliza Kinga, valamint Németh Tamás és Nagy-Makra Elzita a 17-18. helyen zárt.

A Senior II. Standard Openen a 11 fős mezőnyben Németh Tamás és Nagy-Makra Elzita bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. Keijzer Henry és Pintér Hedvig a 11. helyen zárt az elődöntőben.

A Senior III. Standard Openen 19 páros indult, Kránicz József és Dobó Erika döntős volt és megszerezte a győzelmet. Felméri István és Balázsi Edina a 19. lett.

Az Ifjúsági Latin Open 35 fős mezőnyében három magyar páros volt ott a döntőben, Tóth István Aramisz és Lilly Cantineau megnyerte a versenyt, Antal Krisztián és Horváth Flóa Kamilla az 5., Kovács Péter Benedek és Paluska Emese a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter a 10., Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke a 11., Barkaszi Bálint és Salamon Sára a 12., Balázs Dominik és Balogh Zsófia a 13. helyen végzett. Az elődöntőben Palásthy Nándor és Dienes Rozi a 14., Gali Gergő és Kondacs Jázmin Bíborka a 15., Fésűs Ákos és Kőmíves Lara a 17., Sütő Zalán és Gáspár Gréta a 18-19., Kökényesy Dominik és Molnár Petra a 20., Ábrám Dominik és Marozsán Mira Lilla a 22-23., Fedelin Márk és Kaáli Anna a 24. helyen zárt.  További magyar helyezések: 29. Nagy Bence, Dudás Lili Enikő, 30-31. Ábrám Erik, Szabó Fanni, 33. Fodor Bence, Fodor Luca, 34. Andrucsák Krisztián József, Kiss Eliza Kinga, 35. Hegedűs Bálin Ervin, Lipcsei Laura

Az Ifjúsági Standard Openen a 19 fős mezőnyben négy magyar páros táncolt a döntőben, Gali Gergő és Kondacs Jázmin Bíborka ezüst, Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke bronzérmes lett, Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter a 4., Szőts Dávid és Cseke Krisztina az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Várbíró Dániel és Nagy Zsófia a 7., Fésűs Ákos és Kőmíves Lara a 10. helyen végzett. Az elődöntőben Andrucsák Krisztián József és Kiss Eliza Kinga a 16-17., Hegedűs Bálin Ervin és Lipcsei Laura a 18. helyen zárt.

A Junior II. Latin Open 22 fős mezőnyében három magyar páros döntőzött, Kosztolányi Elek és Bartók Laura aranyérmet szerzett, Bódis Botond és Balassa Bíbor a 4., Perjési Milán és Mihók Milla a 6. helyen végzett. A középdöntőben Mihályfi Máté és Diószegi Dorka Kata a 10., Simovic Dominik és Dorak Lara Jázmin a 11-12. helyen zárt. Az elődöntőben Fehér Erik és Terdik Tímea a 13., Farkas Bernát Jakab és Szekeres Lilla Sára, valamint Ördögh Gergő Dominik és Avram Natália Anna a 16-17., Beke Mátyás és Darabos Emma a 18., Patai Patrik Ferenc és Lévai Regina ALexandra a 19., Ökrös Zénó és Baráth Csenge a 21. lett. 

A Junior II. Standard Open 19 fős mezőnyében Kosztolányi Elek és Bartók Laura bizonyult a legjobbnak a pontozók szerint, Rozina Ákos és Kapronczai Sára Panna a 4. helyet szerezte meg. A középdöntőben Farkas Bernát Jakab és Szekeres Lilla Sára a 8-9., Fehér Erik és Terdik Tímea a 10., Ördögh Gergő Dominik és Avram Natália Anna a 11., Beke Mátyás és Darabos Emma a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Patai Patrik Ferenc és Lévai Regina ALexandra a 15., Ökrös Zénó és Baráth Csenge a 16., Derzsi Zorán és Soós Vanessa a 18., Nagy Gergő és Bugár Zsófia a 19. helyen zárt.

A Junior I. Latin Openen 12 páros indult, a döntőben Halmóczki Márk és Tran Ngoc Quynh Anh a 7. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Ökrös Zénó és Baráth Csenge a 8-9., Gyurkó Krisztián és Tőzsér Médi a 10., Kudomrák Noel és Péntek Bori a 12. helyen végzett.

A Junior I. Standard Open 15 fős mezőnyében a döntőben Ökrös Zénó és Baráth Csenge az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Gyurkó Krisztián és Tőzsér Médi a 9., Kupa Norbert Krisztián és Szabó Bernadett a 10., Derzsi Zorán és Soós Vanessa a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Nagy Gergő és Bugár Zsófia a 15. lett.

(Forrás: WDSF)