Tánc a parkban

2020. október 17-én tucatnyi ingyenes tánc- és mozgásművészeti minielőadással, gyermekprogrammal, performanszokkal és táncházzal várja az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínház Budapesten, a Millenárison.

Az egész napos esemény résztvevői betekinthetnek kortárs és modern tánctechnikákba, megnézhetnek egy jelesített magyar nyelvvel feldolgozott inspirációt, a Várkonyi Csibészek zenekar Lekapcsolom a villanyt című gyönyörű dalára, de akár ki is próbálhatják magukat az ír tánc és az amerikai sztepptánc területén is. A szervezők különleges, nyomot hagyó párkapcsolati társasjátékra is hívják a közönséget, ahol a tánc mellett a festészet is fontos szerepet kap majd.
A program rendhagyó helyszíneként a 6 hektáros Millenárist választották, ahol a művészek betáncolják az egész teret, így Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertje is táncparketté válik majd, ahol egy interaktív, tér-specifikus, improvizatív előadással varázsolják el a nézőket.

A különleges kortárs performanszok mellett a közönség-kedvenc flamenco, a szenvedélyes tangó és a vérpezsdítő magyar néptánc is színesíti a programot. Mindezeken felül a legkisebbeket egy indiai textilmesére invitálják, és a különlegességek iránt érdeklődők pedig egy a természet hangjai által inspirált szólót láthatnak Budapest legmodernebb pihenőparkjában. A nap két házigazdája Stohl Luca, táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

Címkék: