Tánc világnapi gála Zalaegerszegen

A Gála Társastáncklub Egyesület idén már 15. alkalommal rendezi meg a Jean George Noverre francia koreográfus születésnapjához, április 29-éhez kötődő táncművészet világnapja tiszteletére adott gálaműsort Zalaegerszegen. A klub saját táncosai mellett Zala megye legnevesebb táncművészei, sporttáncosai, versenytáncosai és művészeti iskolás növendékei lépnek fel ezen a napon a Hevesi Sándor Színházban.

A társastáncklub a világnap tiszteletére először 2000-ben adott műsort, akkor még a Liszt Ferenc Általános Iskola tornatermében, ezt a helyszínt az esemény azóta kinőtte, így 2001-től a város támogatásának köszönhetően a színház ad otthont a teltházas rendezvénynek, amelyet neves közéleti személyiségek is megtisztelnek jelenlétükkel évről-évre.

2015-ben április 26-án, vasárnap 17 órakor kezdődik a gála, amelyen a Gála TE tánccsoportjain kívül fellép az Albatrosz Táncegyüttes, az Ezer Rózsa Kertje Hastáncsoport felnőtt tanfolyamának tagjai, a KISZÖV, a Premier Táncklub (Nagykanizsa), a Maxima klub, a Press Dance Táncsport Egyesület, a Körtánc Alapfokú Művészeti Iskola, a Coppélius Műhely Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület, a Helikon Táncklub, valamint az Ady iskola tánctagozatos tanulói.

Belépőjegy: 1.700 Ft, amely elővételben a zalaegerszegi színház jegypénztárában váltható

A gála időpontja: 2015. április 26. 17 óra

A gála helyszíne: Heves Sándor Színház - Zalaegerszeg, Kosztolányi Dezső tér 3.

(Forrás: Gála TE)