Tíztánc világbajnokság: újra dán aranyérem

Bécsben rendezik meg a Tíztánc világbajnokságot, amelyen 38 ország párosa lép parkettre. Magyarországot a magyar bajnok Hegyes Bertalan és Kis Violetta képviseli az osztrák fővárosban.

Kora délután latin táncokkal kezdődött a világbajnokság. Az első körből 26 páros jutott be az elődöntőbe, természetesen az Európa-bajnoki 12. helyezett Hegyes, Kis kettős is sikerrel vette az első fordulót.

A késő délutáni elődöntőből a Hegyes Bertalan, Kis Violetta párosnak nem sikerült a továbbjutás a középdöntőbe, a 20-21. helyet szerezték meg a spanyolokkal holtversenyben.

A középdöntőbe 13 duó jutott tovább: a kanadai, az olasz, a dán, a lengyel, az észt, a fehérorosz, az ukrán, a cseh, az orosz, a német, a lett, a finn és a szlovén. A hatos döntőbe a kanadai, a dán, az ukrán, a német, a finn és a szlovén kettős táncolhatott a pontozók döntése alapján.

A világbajnoki címet újra, immár sorozatban negyedik alkalommal a dán Björn Bitsch, Ashli Williamson páros szerezte meg. A világbajnoki ezüstérem az Európa-bajnokságon is második helyen végző szlovén Miha Vodicar, Nadiya Bychkova kettősé lett, míg a dobogó harmadik fokára a kanadai Anton Belyayev, Antoaneta Popova duó állhatott fel. Az idei Európa-bajnok a német Anton Skuratov és Alena Uehlin lemaradt a világbajnoki dobogóról, a 4. helyen zárták a versenyt.

Hegyes Bertalan: A tánc jól ment, az edzőink elégedettek voltak a teljesítményünkkel, és sok néző is gratulált nekünk, hogy jól táncoltunk, szimpatikusak voltunk nekik. Most nem sikerült bejutni a középdöntőbe, de megyünk tovább, és a jövőben is a tíztáncra fogunk koncentrálni. Szeretnénk többet versenyezni jövőre külföldön és reméljük, hogy jó eredményeket érünk majd el.

Tíztánc világbajnokság (38 induló):
1. Björn Bitsch, Ashli Williamson (Dánia)
2. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
3. Anton Belyayev, Antoaneta Popova (Kanada)
4. Anton Skuratov, Alena Uehlin (Németország)
5. Jaak Vainomaa, Taina Savikurki (Finnország)
6. Volodymyr Lyatov, Veronika Myshko (Ukrajna)
...
20-21. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)


Tangó az első fordulóból a Hegyes, Kis duótól: