Új művészeti vezető a Közép-Európa Táncszínház élén

A Közép-Európa Táncszínház március 1-jén írt ki pályázatot a társulat művészeti vezetői pozíciójára, melyet Feledi János táncművész-koreográfus nyert el.

A leendő művészeti vezető Jónás Zsuzsa Harangozó-díjas táncművésszel kíván szorosan együtt dolgozni, aki a társulat jövőbeni munkájában képzésvezetőként és koreográfusként is részt vesz. Feledi János nem alkotói lehetőségként tekint az elnyert művészeti vezetői pozícióra, saját koreográfusi elképzeléseit továbbra is a Feledi Projectben valósítja meg. A megpályázott négy éves ciklusban friss, kísérletező kedvű külföldi és magyar koreográfusokkal kívánja kialakítani a KET új arculatát.

Szögi Csaba igazgató 2018. szeptember 1-től köt szerződést az új vezetőkkel.

feledi jános

Feledi János
A Feledi Project létrehozója Feledi János táncművész tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán végezte 2003-ban. Pályáját a Győri Balett tagjaként kezdte, majd négy évig a Budapest Balett szólótáncosaként, koreográfusaként dolgozott. Balettmesteri diplomájának megszerzése után a PR-Evolution Dance Company és a BaDora Dance Company tagja volt. Önálló koreográfiával 2010-ben jelentkezett. Ezek után alakult a Feledi Project. (mezetitancszinhaz.hu)

(Forrás: Közép-Európa Táncszínház; Fotó: Szigeti László)