Új párosok a láthatáron

Több, igen jó eredménnyel büszkélkedhető táncos tér vissza hamarosan új partnerrel a parkettre. Van akit már elég régen láttunk utoljára versenyezni, és van, aki nagyjából egy éve nem versenyzett, csak a parkett széléről szemlélte az eseményeket. Nézzük az új párokat, szigorúan abc rendben.

A latin mezőny egyik nagy visszatérője lesz Angyal András, aki Pandúr Petrával az oldalán próbál minél jobb eredményt elérni a versenyeken. Angyal András - a Szombat Esti Láz című műsor egyik nagyszerű táncosa - korábban Südi Iringóval táncolt latin magyar bajnoki döntőben (2005), Svetlana Tolmasovával pedig magyar bajnoki középdöntős volt (2008, 2009). Pandúr Petra korábban inkább standard táncokban és tíztáncban ért el jobb eredményeket, de latin ranglistán volt már elődöntős.

Magócsi Norbert és Papp Melinda a Csillag születik döntőjében szerepelt Latin Carneval csapatát erősíti, a fellépések mellett pedig a versenyzésre is készülnek. Magócsi Norbert testvérével, Magócsi Reginával indult eddig a versenyeken, latin ranglistán többször táncoltak elődöntőben. Papp Melinda Szabó Gáborral ért el korábban szép eredményeket, latin bajnokságon és ranglistákon is többször elődöntősök voltak.

Vas Zsolt és Kiss-Nemes Veronika is gőzerővel készül az első közös versenyére. Vas Zsolt előző partnerével, Szögi Szilviával latin ranglistaversenyeken több dobogós helyet is begyűjtött, latin bajnokságon (2011) pedig negyedik volt, de Práger Kittivel is táncolt latin bajnoki döntőben két alkalommal a korábbi években. Kiss-Nemes Veronika Wégner Richárddal latin ranglistán táncolt középdöntőben is, latin bajnokságon pedig elődöntősök voltak.

Zilahi Szabolcs és Mikes Anna is hamarosan elkezdi a közös versenyzést. Zilahi Szabolcs legutóbb Kovács Krisztinával versenyzett, ők elsősorban az ifik között értek el nagyszerű eredményeket, de felnőtt-ifi latin ranglistán is letették a névjegyüket tavaly októberben egy 4. hellyel. Mikes Anna László Csabával versenyzett az utóbbi években, elsősorban tíztáncban értek el kimagasló eredményeket: világ- és Európa-bajnoki bronzérmet is szereztek. Latin táncokban álltak a magyar bajnoki dobogó második és harmadik fokán is és a latin ranglistákon is számos dobogós helyet szereztek.

A táncosok korábbi eredményeit alapul véve nagyon valószínű, hogy mindegyik páros a legjobbak között lesz a hazai ranglistaversenyeken és a magyar bajnokságon is. Mivel már nem lesz több latin ranglista ebben az évben, így a magyar mezőnyben először a februári magyar bajnokságon mutatkozhatnak be a kettősök.

Az új párosoknak sok jó eredményt kívánunk!