UK Open: egy új magyar páros mutatkozott be

A hagyományos nagy angol versenyek közül a Bournemouth-ban megrendezett UK Open nyitja a sort minden évben, amelynek az idén volt magyar résztvevője.

Az amatőr Latin Rising Star versenyen egy új magyar páros mutatkozott be: Mészáros Mihály és Dáné Alexandra. A mindössze két hónapja együtt táncoló kettős bemutatkozása jól sikerült Angliában: a közel kétszáz induló közül bejutottak a legjobb 81 közé és mindössze egy x kellett volna, a következő körhöz. A páros az 52. helyen végzett.

Mészáros Mihály tavaly még Szatmári Dorottyával ért el szép eredményeket, latin ranglistán többször is döntőbe jutottak és WDSF-versenyeken is jó eredményeik voltak. Dáné Alexandra latin magyar bajnokságon és ranglistaversenyen is táncolt döntőben korábbi partnerével Katona Ádámmal, és nemzetközi szinten is voltak jó helyezéseik.

És egy részben magyar vonatkozású eredmény a Latin Rising Star versenyről: a korábbi junior latin magyar bajnok, de már kanadai színekben induló - még ifjúsági korú - Hatházi Ádám Morgana Lakatos-Haywarddal bejutott az elődöntőbe, végül a 13. helyen zárták a versenyt.