Világbajnoki címet nyertek a rocky-sok!

2013. július 14-én Riminiben a ROCK AND MAGIC Akrobatikus Rock&Roll Sportegyesület SOLDIERS nevű formációja világbajnoki címet szerzett Junior páros formációban. A SOLDIERS öt hazai klub legjobb junior táncosaiból állt össze, így a siker voltaképp az egész hazai akrobatikus rock and roll sportágé is. A másik magyar formáció a Just Dance a 12. helyen végzett.

Legutóbb magyar csapat 2010-ben nyert junior formációs világbajnokságot, abból a csapatból hárman is szerepeltek a most világelsőséget szerzett gárdában. A magyarokat egyébként a világ legjobbjai közt tartják számon, hazánk valódi akrobatikus rock and roll nagyhatalomnak számít a sportágban.

soldiers

A világbajnoki csapat tagjai:
Alaksza Attila (Rockin' Board SE)
Balázs Bálint Bendegúz (Négy Muskétás SE)
Bezzeg Dorina (Gyöngyösi Fortuna TSE)
Czetl Fanni (Masters SE)
Deli Alex (Rock and Magic SE)
Ilcsik Márk (Rock and Magic SE)
Jurecska Bálint (Gyöngyösi Fortuna TSE)
Király Ádám (Rock and Magic SE)
Kispál Luca (Gyöngyösi Fortuna TSE)
Mészáros Nikolett (Rock and Magic SE)
Novák Dorottya (Rock and Magic SE)
Telek Dominika (Rock and Magic SE)
Tóth Renátó (Gyöngyösi Fortuna TSE)
Varga Alexandra (Rock and Magic SE)

Edzők: Lengyel Veronika, Tóth Bence (Rock and Magic SE), Pelyhe Szabolcs, Pelyhéné Járdány Zsuzsanna (Gyöngyösi Fortuna TSE)

soldiers 

A kétnapos versenyen a Serdülő Páros Világkupában Czanik László és Bujtor Sára bizonyult a legjobbnak. Az elődöntőben Kende Balázs és Kundrát Fanni a 11., Baumgartner Dániel és Babos Dominika a 12. lett. Karácsony Zsolt és Kiss Antónia a 14., Meskó Patrik és Poncz Zsófia a 20., Tibold Márton és Tibold Eszter a 30. helyen végzett az 54 induló közül. 

A Junior Páros Világkupán Jurecska Bálint és Kispál Luca a 7., Ilcsik Márk és Novák Dorottya a 10., Deli Alex és Varga Alexandra a 11. helyet szerezte meg az elődöntőben. Gláser Márton és Lisz Barbara a 16., Alaksza Attila és Telek Dominika a 19. lett a 49 fős mezőnyben.

A Soldiers produkciója:

 

(Forrás: Lengyel Veronika; wrrc.org)