WDSF Openek: aranyérem Szerbiában

Szerbiában, Belgrádban rendeztek WDSF Opent a hétvégén magyar párosok részvételével. Egy aranyérem mellett három-három ezüst és bronzérmet is szereztek a táncosaink.

A Latin World Openen a 71 fős mezőnyben Hidi Balázs és Kis Violetta bejutott a döntőbe és bornzérmet szerzett. Az elődöntőben Szabó Ádám és Csofcsics Csenge a 23-24. helyen végzett. Török Tamás és Gyurkovits Éva a 29., Raul Szabolcs János és Markó Margit Virág a 30., Kővágó Dávid és Kertész Laura a 37., Pölyhe Máté és Iszlatyi Kinga Annamária a 38. helyen zárt.

A Standard World Open 49 fős mezőnyében Rónyai Zoltán és Busa Dóra bejutott a középdöntőbe és a 10. helyet szerezték meg. Az elődöntőben Szalai Dénes és Balla Petra a 13., Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva, Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke, valamint Gali Gergő és Kondacs Jázmin Bíborka a 19-24. helyen végzett. Kővágó Dávid és Kertész Laura a 32. lett.

A Latin Rising Stars Open 37 fős mezőnyében Pölyhe Máté és Iszlatyi Kinga Annamária a 13. helyen végzett a középdöntőben. Kővágó Dávid és Kertész Laura a 17. helyen zárt az elődöntőben.

A Standard Rising Star Openen 22 páros indult, Kővágó Dávid és Kertész Laura a középdöntőben a 8. helyen végzett.

Az Ifjúsági Latin Open 46 fős mezőnyében két magyar páros volt a döntőben, Antal Krisztián és Horváth Flóra Kamilla ezüst, Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva bronzérmet szerzett. A középdöntőben Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke a 12. helyen végzett. Gali Gergő és Kondacs Jázmin Bíborka az elődöntőben a 15. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen a 27 fős mezőnyben mindhárom magyar induló a döntőbe jutott. Gali Gergő és Kondacs Jázmin Bíborka megnyerte a versenyt, Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 4. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen 33 páros indult, Kosztolányi Elek és Bartók Laura bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett. A középdöntőben Ördög Gergő Dominik és Avram Natália Anna a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Ökrös Zénó és Baráth Csenge a 15., Farkas Bernát Jakab és Szekeres Lilla Sára a 20. helyen zárt.

A Junior II. Standard Open 25 fős mezőnyében Kosztolányi Elek és Bartók Laura bejutott a döntőbe és ugyanúgy mint szombaton ezüstérmet szereztek. A középdöntőben Ökrös Zénó és Baráth Csenge a 7., Ördög Gergő Dominik és Avram Natália Anna a 8., Farkas Bernát Jakab és Szekeres Lilla Sára a 9. helyen végzett.

A Junior I. Latin Open 19 fős mezőnyében Ökrös Zénó és Baráth Csenge bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. 

A Junior I. Standard Openen a 17 fős mezőnyben Ökrös Zénó és Baráth Csenge bejutott a döntőbe és - hasonlóan a szombati latin versenyhez - az 5. helyen végeztek.

A versenyen László Csaba pontozott.

(Forrás: WDSF)