WDSF Openek: érmek Belgrádban

A hétvégén Csehországban és Szerbiában rendeztek WDSF Opent magyar párosok részvételével. Belgrádban két ezüst és egy bronzérem mellett számos remek döntős helyezést is szereztek a magyar táncosok.

Szerbiában, Belgrádban a Standard World Open 54 fős mezőnyében hét magyar páros indult. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 27., Panka Dániel és Panka Dorottya, valamint Petar Marjanovic és Fazekas Fanni a 33-36., Horváth Kende Soma és Hajnal Regina a 37., Borbás Csaba és Tóth Emília a 40., Börcsök Balázs és Németh Laura, valamint Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 44-45. helyen végzett.

A Latin World Openen a 68 fős mezőnyben Novák István és Sebesi Daniella, valamint Horváth Kende Soma és Hajnal Regina a 40-44., Borbás Csaba és Tóth Emília az 51., Török Tamás és Gyurkovits Éva az 57. helyen zárt.

A Standard Rising Star versenyen 17 páros indult, két magyar páros bejutott a döntőbe: az első versenyén induló Bődi Dénes és Késmárki Vanessza ezüstérmet szerzett, Petar Marjanovic és Fazekas Fanni a 4. helyen végzett. A középdöntőben Börcsök Balázs és Németh Laura a 11. helyen zárt.

Az Ifjúsági Latin Open 56 fős mezőnyében az elődöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 15., Novák István és Sebesi Daniella a 20. helyet szerezte meg. Sárosi Róbert és Oroszlán Dóra a 33-35., Börcsök Balázs és Németh Laura a 43., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 47. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 40 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezték meg. Az elődöntőben Börcsök Balázs és Németh Laura a 22. helyen végzett. Az elődöntőről éppen lemaradva Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 25., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 26. helyen zárt.

A Junior II. Latin Openen a 31 fős mezőnyben Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva, valamint Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 10-11. helyet szerezte meg a középdöntőben. Kozák László és Juhász Dóra a 16. helyen zárt az elődöntőben.

A Junior II. Standard Openen 18 páros indult, mindhárom magyar résztvevő kettős bejutott a döntőbe: Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 4., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az 5., Kozák László és Juhász Dóra a 6. helyen végzett.

A Junior I. Latin Open 19 fős mezőnyében két magyar páros jutott döntőbe: Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva az 5., Papp Ádám István és Gál Dalma a 6. helyet szerezte meg.

A Junior I. Standard Openen a 14 fős mezőnyben csakúgy mint latin táncokban két magyar duó volt a legjobb 6 között: Papp Ádám István és Gál Dalma bronzérmet szerzett, Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva az 5. helyen végzett. Tóth Alex és Balogh Zsófia a középdöntőben a 10. lett.

A Senior III. Standard Openen két páros indult, Bánfi Antal és Bellágh Mária ezüstérmes lett egy olasz páros mögött.

Csehországban, Ostravában a Profi Latin Super Grand Prix 17 fős mezőnyében Süttő Roland és Tombácz Anikó bejutott a középdöntőbe, ahol a 12. helyen végeztek.

Szerbiában Sándor Judit pontozott.

(Forrás: WDSF)