WDSF Openek: ezüstérem Szlovákiában

Szlovákiában, Pozsonyban rendeztek WDSF Opent a hétvégén magyar párosokkal, akik egy ezüstérem mellett több döntős helyezés is szereztek. A szlovák fővárosban rendezték meg az Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokságot is, amelynek eredménye itt olvasható.

A Latin World Open 61 fős mezőnyében három magyar páros volt, Miha Zerjav és Karcagi Laura a középdöntőről éppen lemaradva a 13-14. helyen végzett az elődöntőben holtversenyben egy szlovák duóval. Suti András Zsolt és Tóth Katalin a 29., Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 49-50. helyen zárt.

A Standard World Open 66 fős mezőnyében is három magyar duó lépett parkettre, ketten az elődöntőig jutottak: Bencze István és Prozlik Anna a 21., Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka egy orosz kettőssel holtversenyben a 22-23. helyet szerezte meg. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 28-30. helyen végzett.

Az Ifjúsági Latin Openen az 50 fős mezőnyben Szűcs Dávid és Bogdana Turkevych bejutott a középdöntőbe, ahol a 9. helyet szerezték meg. Horváth András és Ujcz-Méri Sára a 40. lett.

Az Ifjúsági Standard Open 59 fős mezőnyében Rischák Balázs és Dajka Csenge bejutott az elődöntőbe és a 21-23. helyen végzett holtversenyben egy észt és egy litván kettőssel.

A Senior I. Latin Openen 29 páros indult, Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bejutott döntőbe, ahol a 4. helyet szerezték meg. Wu-Hen-Chang Antal és Surján Cecília az elődöntőben a 21. helyen végzett.

A Senior II. Latin Open 18 fős mezőnyében Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy cseh páros mögött.

A Senior III. Standard Openen a 44 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika döntőbe jutott, ahol a 6. helyet szerezték meg.

A Senior IV. Standard Openen 25 páros indult, Bánfi Antal és Salgó Mariann az elődöntőben a 20. helyen végzett.

(Forrás: WDSF)