WDSF Openek: három érem Szlovákiában

Szlovákiában, Pozsonyban rendeztek WDSF Opent a hétvégén, amelyen számos magyar páros is részt vett. Szombaton egy ezüst és egy bronzérmet szerzett két senior párosunk, míg vasárnap egy aranyérem született a profi versenyen.

Vasárnap a Profi Standard Openen 9 páros indult, László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt.

Profi Latin Openen a 7 fős mezőnyben Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 6. helyen zárt.

Latin World Openen a 63 fős mezőnyben Csorba Máté és Haddad Sabrina, valamint Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix holtversenyben a 38-39. helyen végzett.

A Senior I. Standard Openen 18 páros indult, Horti Árpád és Fekete Krisztina döntőbe jutott, ahol a 6. helyet szerezték meg.

A Senior III. Standard Openen a 37 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és az 5. helyen végeztek. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 35-36., Králik János és Králik Jánosné a 37. lett.

A Senior IV. Standard Open 20 fős mezőnyében  Bánfi Antal és Bellágh Mária a 17., Králik János és Králik Jánosné a 19. helyen zárt.

Az U21 Latin versenyben  a 12 fős mezőnyben Csorba Máté és Haddad Sabrina döntőbe jutott és a 4. helyet szerezték meg.

Az Ifjúsági Latin Openen 39 páros indult, Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix a középdöntőig jutott, a 10. helyet szerezték meg. Börcsök Balázs és Németh Laura a 38. lett.

A Junior I. Standard Openen a 22 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg.

Pozsony adott otthont az Egyetemi Európa-bajnokságnak is a hétvégén, a Standard versenyben Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 13-14. helyen zárt egy cseh kettőssel holtversenyben a 20 fős mezőnyben. A Latin versenyben a 24 fős mezőnyben a Pölyhe, Nagy páros bejutott a középdöntőbe és a 12. helyen végzett, míg az elődöntőben Hancz Patrik és Hancz Bianka a 18., Bartek János és Mezősi Daniella a 22-23. lett.

Szombaton a Standard World Openen a 74 fős mezőnyben Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka a 29-30., Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 45-46., Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 47-48., Tejeda Tamás és Várnai Zsófia az 57-58. helyen végzett.

A Senior I. Latin Openen mindkét magyar páros dobogóra állhatott: Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia ezüst, Kovács Máté és Makai Zsuzsa bronzérmet szerzett egy német duó mögött a 12 fős mezőnyben.

Az Ifjúsági Standard Openen 44 páros indult, Szalai Dénes és Balla Petra bejutott a középdöntőbe és a 13. helyet szerezte meg. Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta elődöntős volt, a 19. helyen zártak. Börcsök Balázs és Németh Laura a 39-40. lett.

A Junior II. Latin Openen a 39 fős mezőnyben mindkét magyar páros elődöntős volt: Szabó Robin és Tóth Enikő a 13., Somoskői László és Pós Polett a 20-21. helyen végzett.

A Junior I. Latin Open 23 fős mezőnyében Urbán István és Urbán Lilla döntőbe jutott és a 6. helyet szerezték meg.

(Forrás: WDSF)