Ljubljana Open 2012: két magyar győztes

hatházi ádám, nika stefanic

Háromnapos nemzetközi versenyt rendeznek a szlovéniai Ljubljanában, ahol több magyar páros is megméretteti magát. Pénteken az ifjúsági standard versenyen a 17 fős mezőnyben a Jéri Tamás, Szepesi Lilla duó a döntőről éppen lemaradva, a 7. helyen végzett.

Szombaton a Junior II. korosztály latin mezőnyében ott volt a korosztály magyar bajnoka, a Hatházi Ádám, Nika Stefanic kettős, és ha már ott voltak nyertek is a 33 párost felvonultató mezőnyben.

A felnőttek Standard International Open versenyében sikerrel vette az első kört a Szepesi József, Farkas Bettina és a Jéri Tamás, Szepesi Lilla páros, redance nélkül jutottak a következő fordulóba. A László Csaba, Páli Viktória kettős kiemeltként csak a legjobb 36 között kapcsolódott be a versenybe és természetesen továbbjutottak a legjobb 24-be, és ott volt az elődöntőben Szepesi József és Farkas Bettina is. Jéri Tamás és Szepesi Lilla egy hellyel csúszott le az elődöntőről, a 25. helyen végeztek. A László Csaba, Páli Viktória és a Szepesi József, Farkas Bettina duó a középdöntőbe is bejutott, az utóbbi párosnak a döntőbe jutás azonban nem sikerült, holtversenyben a 7. helyen végeztek egy szlovák párral. 

lászló csaba, páli viktória

László Csaba és Páli Viktória viszont bejutott a döntőbe, ahol megjavították eddigi legjobb nemzetközi eredményüket, amelyet még első közös versenyükön ugyancsak Szlovéniában értek el, decemberben Mariborban az 5. helyen végeztek. A standard táncok magyar bajnok párosa megnyerte a nemzetközi versenyt, amelynek 49 indulója volt.

Vasárnap az ifjúsági Latin Openen 27 páros lépett parkettre, köztük három magyar. A legjobb helyezést a Hetei Máté, Bita Alexa duó érte el, bejutottak a középdöntőbe, ahol a 7. helyen végeztek. Horváth Kende Soma és Karcagi Laura valamint Király Márk és Kaldenecker Enikő az elődöntőig jutott, előbbi páros a 13., utóbbi a 14. helyen végzett.

A felnőttek Latin International Open mezőnyében 66 páros indult el, köztük négy magyar. Az ifjúsági korú Horváth Kende Soma és Karcagi Laura redance-re kényszerült, de onnan továbbjutottak, így a legjobb 48-ban minden magyar kettős táncolhatott. A legjobb 24-be, azaz az elődöntőbe azonban már csak a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes duónak sikerült bejutni, Móricz Miklós és Markovics Emese a 28., Király Márk és Kaldenecker Enikő a 33., míg Horváth Kende Soma és Karcagi Laura a 35. lett. A Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes kettős a középdöntőben fejezte be a szereplését, egy hajszállal lemaradtak a döntőről és a 7. helyen végeztek.


WDSF International Standard Open (49 induló):

1. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
2. Pasquale Nudo, Yulia Saykina (Olaszország)
3. Matej Kralj, Spela Kralj (Szlovénia)
4. David Odstrcil, Tara Bohak (Csehország)
5. David Schavel, Barbara Bilkovicova (Szlovákia)
6. Andres Liiv, Kristin Vaha (Észtország)
...
7. Szepesi József, Farkas Bettina (Magyarország)
25. Jéri Tamás, Szepesi Lilla (Magyarország)

(Forrás: Spaeker)